Stop inwigilacji - Jak usunąć konto z korporacyjnych serwisów społecznościowych

Dodane przez kair4 - sob., 03/24/2018 - 18:51
usuniecie konta z serwisow spolecznosciowych

Kilka wskazówek jak szybko i skutecznie usunąć konto z Twittera, Facebook czy Google Plus. Wpis kierowany do osób, które z jakiś powodów nie chcą już korzystać z dobrodziejstwa portali społecznościowych i na zawsze usunąć konta serwisów.

Żeby całkowicie usunąć konto z Google+ :

  • Zaloguj się do profilu Google+.
  • Następnie wybieramy ustawienia konta Google+.
  • Na samym dole funkcji znajduje się link Usuń swój profil Google+.
  • Klikasz w odnośnik i zostaniesz przekierowany  w celu potwierdzenia tożsamości na stronę logowania. Jeśli chcesz przy okazji całkowicie usunąć oraz inne powiązane usługi Google, wybierz Zamknij całe konto i usuń wszystkie usługi.

Szybkie usunięcie konta z serwisu Facebook

Żeby całkowicie pozbyć się profilu z Facebook, wpisz w przeglądarkę link https://www.facebook.com/help/delete_account/. Podczas procesu usuwania profilu pojawi się komunikat jest to zabezpieczenie przed przypadkowym kliknięciem.

Jeśli jednak chcesz, aby Twoje konto zostało usunięte, kliknij przycisk Usuń konto.

Żeby całkowicie usunąć profil, musisz w formularzu wpisać swoje hasło do logowania w serwisie oraz przepisać kod zabezpieczający z obrazka i potwierdź operację klikając w OK.

Po wykonaniu tej czynności profil przestanie być aktywny. Jeśli rozmyśliłeś się i będziesz chciał przywrócić swoje konto masz na to 14 dni roboczych, po tym okresie jeżeli nie aktywujesz konta, to przepadnie na zawsze.

Usuwanie konta z serwisu Twitter

Nie chcesz już dalej korzystać z ćwierkającego serwisu i chcesz definitywnie zakończyć aktywność na tym serwisie, nic trudnego, wystarczy, że zalogujesz się i wejdziesz w opcję Ustawienia "Settings". Na samym dole znajdziesz odnośnik Deaktywuj moje konto "Deactivate my account".

Następnie klikasz Rozumiem, dezaktywuj i wpisujesz nazwę konta, hasło "password", po czym klikasz na Deaktywuj konto "Deactivate account". Po wykonaniu tej czynności dane do konto będą przechowywane przez 30 dni, jeśli nie aktywujesz profilu po przez ponowne logowanie, konto usunięte na zawsze z Twittera.

Dodaj komentarz

Czysty tekst

CAPTCHA Mechanizm sprawdza czy jesteś człowiekiem i zapobiega wysyłaniu spamu.
kategoria
Polish